Connect with us

Hi, what are you looking for?

#ОХРИД

(ФОТО) Започнa изградбата на нов асфлатен пат од селото Велгошти до црквата “Свети Никола”


Започнa изградбата на нов асфлатен пат од селото Велгошти до црквата “Свети Никола” со што исполнуваме едно долгогодишно барање од месното население, напиша на својот ФБ профил градоначалникот на Охрид, Константин Горгиески.

Градоначалникот во објавата додава:

Се работи за патен правец кој се протега во стрмен планински потег. Проектот предвидува тампонирање на основата и поставување на нов асфалт на коловозот.

Овие активности се дел од овогодинешната Програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици и за оваа намена од буџетот на Општина Охрид се издвоени 10.300.000 денари.

 

извор: ФБ Константин ГеоргиескиИзвор: Скопје1.мк

Advertisement. Scroll to continue reading.
error: