Медиасет.мк

Медиасет

20 годишник заборавил ташна со пасош и 26.000 евра во тоалет покрај автопат во Германија

20-годишник ја оставил својата чанта во која имало 26.000 евра за време на брзо застанување во тоалет на сервисна станица на автопат во Горна Баварија, пишуваат германските медиуми. Имал среќа затоа што двајца други мажи биле чесни: непознат пронаоѓач му ги дал на работник во сервисната област Ватерстетен-Ост на А99, како што соопшти полицијата.

Тој повикал полиција поради големиот куп банкноти внатре.

„Службениците исто така беа изненадени од сумата што ја пронајдоа“, се вели во извештајот.

Пасошот на 20-годишникот бил пронајден во чантата. По околу два часа се вратил во просторот за одмор и, според полицијата, бил среќен кога му ги вратил чантата и парите.

Тој опиша дека направил кратка пауза во просторот за одмор, а тргнал на пат да купи автомобил.

Понатаму, полицијата напиша: „Очигледно тој беше премногу зафатен со размислување за новиот автомобил, поради што ја остави чантата обесена покрај тоалетите, секој што ќе најде нешто мора да го пријави – во спротивно ќе одговараат на кривично гонење“.

Во овој случај, според Граѓанскиот законик (БГБ), непознатиот, чесен пронаоѓач би имал право на 790 евра.

Трендинг

На почеток
error: