Медиасет.мк

#ТРЕНД

„Алабаковски го изрази револтот на сите граѓани за тоа што Бугарија го прави кон нас“, вели Муцунски


Ламбе Алабаковски го изрази револтот на сите граѓани за тоа што Бугарија го прави кон нас, истакна Тимчо Муцунски во интервју кај познатиот јутјубер Стефан Лазаров на прашање поврзано со палењето на бугарскиот клуб во Битола.

„Тој има направено прекршок и има систем кој ќе го доведе тој да одговара за овој прекршок, но имам информации дека јавното обвинителство прави се, односно сериозно претерува за да ги задоволи интересите на другата страна која подолг временски период ја негира нашата нација“, потенцираше Муцунски во интервјуто.

Тој додаде дека тоа што го прави Бугарија создава нетпреливост помеѓу граѓаните на двете држави и нагласи дека односот на оваа земја кон нас е засрамувачки.

– Ламбе е одличен македонски уметник кој има феноменални песни кои сите ги слушаме, истакна на крајот Муцунски.

Трендинг

На почеток
error: