Медиасет.мк

#ТРЕНД

Фејсбук тестира нови функции кои ќе ги олеснат дискусиите


Мета најави неколку нови функции, кои се тестираат на Facebook.

Двете карактеристики се дизајнирани да го зголемат ангажманот во различни формати, особено кога станува збор за истакнати групи луѓе. Во подготовка се две опции, нова странична лента за Facebook Groups и механизам за канали за поголем фокус на дискусиите.

Кога станува збор за ново поле на страна, тоа ќе содржи список на сите групи чиј член е корисникот, како и придружната содржина во нив што сè уште не сте ја виделе. Исто така е можно да прикачите групи, да најдете нови и да креирате свои групи.

Каналите се уште една функција што се тестира и доаѓаат во три формати: chat, audio i feed. Првиот е наменет за разговори, вториот им овозможува на членовите да учествуваат во аудио разговори, додека изворот се однесува како група во група и прикажува содржина со соодветен ангажман.

Засега нема информации кога Мета ќе го заврши тестирањето на новите функции и ќе ги направи достапни за сите корисници.

Трендинг

На почеток
error: