Медиасет.мк

#ТРЕНД

Хусеин Хасанефендиќ за новиот пејач на „Парни ваљак“: „Зошто овие приказни“


Гласините дека следен вокал на бендот Парни Ваљак ќе биде пејачот Филип Рудан се чини дека не се баш точни, за сето тоа проговори Хусеин Хасафендиќ.

Во Пула се одржа концерт на Парни Ваљак насловен „Ваљак и пријателите: Доволно е да се каже… Аки“, на кој му се оддаде почит на животот и делото на пејачот Аки Рахимовски.

Со бендот во Пула пристигна и младиот пејач Филип Рудан, каде што им се придружи на концертот како вокал. Откако Филип настапи со Ваљак на концерт во Загребската Арена, почнаа шпекулациите дека тој би можел да биде новиот пејач на бендот, а за овие гласини зборуваше и Хусеин Хасанефендиќ Хус.

„Филип е апсолутно потенцијален, но тие шпекулации, кои започнаа буквално вториот ден откако Аки почина и дека некои портали веќе почнаа да пишуваат кој ќе го замени… Мислам, зошто брзање?“, вели тој во изјава за Индекс.

„Зошто конфузија, зошто овие приказни? Ние како бенд, кога ќе најдеме формула за работа… Мислам, што ќе биде, не знам. Дали ќе биде еден пејач или ќе земеме двајца или тројца луѓе во составот. Немам поим. Сега можам да импровизирам и да погодувам. Се уште нема дефинитивна одлука“, заклучи тој.

Трендинг

На почеток
error: