Медиасет.мк

#ТРЕНД

Твитер се извини за злоупотреба на податоците на корисниците


Твитер се извини за користење на безбедносните податоци на профилот за насочено рекламирање без знаење и согласност на корисникот. Компанијата призна дека неколку години од корисниците се барало да дадат телефонски број или адреса на е-пошта за заштита или автентикација. Твитер потоа ги искористил тие информации за насочено рекламирање, што го натера американското Министерство за […]

Трендинг

На почеток
error: