Медиасет.мк

Медиасет

Ако го најдат ова во вашиот автомобил во Германија, можете да добиете казна до 10.000 евра

Често се случува да ги изгубите нервите во сообраќајот, но важно е секогаш да се однесувате смирено и претпазливо, не само затоа што импулсивните реакции зад воланот се особено опасни, туку и затоа што за одредени прекршоци можете да платите казна до 1.500 евра. Сепак, возачите може да се соочат со казна до 10.000 евра доколку имаат недозволен предмет на своето лице. Се работи за нож.

Имено, професионалните готвачи или ловџии можат да имаат нож во своето возило, бидејќи им е потребен за секојдневна работа, но најстрогите прописи важат за транспортот на ножеви, кои можат финансиски да ве уништат доколку наидете на полицаец.

Џебен нож или со сечило помало од 12 сантиметри не е проблем во повеќето случаи, но специјалните ножеви или оние со сечило подолг од 12 сантиметри се забранети во автомобилите.

Професионалците исто така мора да ја почитуваат забраната доколку сакаат да избегнат казна од 10.000 евра, пишува списанието Феникс.

Одредени ножеви се генерално забранети. Тие не смеат да бидат сопственост или транспортирани. Тие вклучуваат, на пример, ножеви за пеперутка или ножеви со сечила подолги од 8,5 сантиметри, а што ако за вашата работа ви треба фиксиран нож со подолго сечило и треба да го транспортирате?

Најважно за забраната за артикли е дека опасниот нож мора да го чувате во затворен сад доколку сакате да избегнете казна од 10.000 евра. За тоа може да биде соодветен куфер. Сè додека предметот е на дофат, го прекршувате законот, но доколку предметниот предмет не ви е потребен за работа, можете едноставно да го оставите дома, пишуваат германските медиуми.

Трендинг

На почеток
error: