Медиасет.мк

#ХАЈТЕК

Гугл ќе интегрира технологија за вештачка интелигенција во системот Android Auto

Гугл планира да воведе системи за вештачка интелигенција (ВИ) во својата Android Auto технологија во автомобилите.

Дизајнирана да им овозможи на возачите „да останат фокусирани на патот“ додека ќе можат безбедно да комуницираат зад воланот, новата верзија на Android Auto ќе користи вештачка интелигенција за автоматско сумирање на долги пораки или високо активни групни разговори за да ги олесни дешифрирањето додека возите.

Системот ќе може да му предложи на возачот релевантни одговори и дејства што ќе може да ги преземе преку главниот екран на автомобилот и што е најважно, без да го допира својот паметен телефон. Технолошкиот гигант вели дека новиот систем Android Auto ќе им овозможи на сопствениците „да уживаат во најдоброто од својот паметен телефон во автомобилот“.

Гугл посочува дека, на пример, возачот ќе може лесно да пристапи до локација споделена од пријател и да ја вклучи во својот систем „Мапи“ со притискање на копче. Системот исто така ќе им даде на возачите можност да ги известат своите пријатели за нивното проценето време на пристигнување преку серија поедноставени записи.

Ажурирањето беше најавено синоќа, заедно со претставувањето на новата серија на паметни телефони на Samsung Galaxy S24.

Трендинг

На почеток
error: