Медиасет.мк

Медиасет

НАСА сними издолжен објект во орбитата на Месечината

Како што се развива технологијата, се испраќаат сè повеќе сателити и разни вселенски летала во вселената. Ова понекогаш може да ги збуни оние кои гледаат во ноќното небо и гледаат необични точки кои летаат по ред (сателити на Маск) или фасцинантни спирали кои потсетуваат на премин во друга димензија (лансирање ракета на SpaceX).

Слични феномени може да се забележат и околу Месечината. Така НАСА неодамна сними интересен издолжен објект во орбитата на нашиот природен сателит. Не се работи за вонземјани или НЛО, туку за јужнокорејски сателит.

Трендинг

На почеток
error: