Медиасет.мк

#ТРЕНД

Нов референдум за независност на Шкотска, реагираше Захарова: А Косово?


Шкотската премиерка Никола Старџен предложи денеска на 19 октомври следната година да се одржи втор референдум за независност на Шкотска. Старџен рече дека прашањето ќе биде исто како и на претходниот референдум, одржан во 2014 година: „Дали Шкотска треба да биде независна земја“? Таа најави дека ќе му пише писмо на британскиот премиер Борис Џонсон […]

Трендинг

На почеток
error: