Отсега Фејсбук достапен и во Dark Mode

Новиот дизајн на Фејсбук од неодамна стана достапен за сите корисници низ целиот свет.

Дел од корисниците можеле да ја активираат оваа опција уште во март со едноставно кликнување на известувањето што го добиле, но доколку не сте добиле известување сега можете да стигнете до новиот изглед на Фејсбук доста лесно.

Неопходно е да кликнете на стрелката во горниот десен агол, потоа, ќе се отвори ново мени каде треба да кликнете на опцијата „Префрли на нов Фејсбук“.

Фејсбук соопшти дека новиот дизајн е адаптиран за полесен пристап и објавување во групите на Фејсбук, така што сега веќе не треба да го оставате вашиот „newsfeed“ за да објавите нешто во група на Facebook.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *