Медиасет.мк

Медиасет

Пиратска апликација e попопуларна од Нетфликс

Во текот на изминатата недела, апликацијата наречена Kimi беше изненадувачки попопуларна од главните стриминг услуги како Netflix и Prime Video на листата на најпопуларни апликации за забава на App Store.

Во меѓувреме, Apple ја прекина апликацијата, а причината е најверојатно тоа што сервисот им овозможил на корисниците пристап до пиратски филмови и емисии.

Кими беше маскиранa како апликација која го тестира видот на корисникот, така што корисникот треба да најде разлики на слични фотографии. Наместо тоа, апликацијата понуди содржини со филмови и ТВ емисии, вклучително и неодамнешни блокбастери и наградувани филмови.

Apple се гордее со приватноста и безбедноста на својата продавница за апликации и гарантира дека има се повеќе и повеќе апликации достапни за преземање.

Кога компанијата откри дека ќе ги усогласи своите операции со Законот за дигитални пазари на Европската унија (DMA), Apple истакна дека секоја алтернативна продавница за апликации што доаѓа на платформата на компанијата ќе мора да има строги правила и алатки за умереност споредливи со оние на Apple.

Трендинг

На почеток
error: