Connect with us

#ФИТ

Пливање – здрава летна активност

Пливањето е една од надобрите вежби што ги ангажира сите мускули на телото. Тоа помага да се остане во добра форма, да се биде здрав и среќен со својата тежина. Дава поголем отпор од воздухот и треба да се употреби 12 пати повеќе од силата на организмот за да се совлада просторот во водата.

Поголемиот дел од луѓето се откажуваат од вежбите затоа што брзо им здосадуваат, но со пливањњто нема таков проблем. Освен што никогаш нема да ви здоsади, овој спорт има и многу други предности.

-Го подобрува капацитетот на белите дробови;

-Го зајакнива срцевиот мускил;

-Помага во борбата против многу болести, особено оние поврзани со срцето и прекумерната тежина;

-Вежбањето е лесно и безболно, многу спортисти го користат за рехабилитација по повреди, или при болка во зглобовите;

-Нема определено време за вежбање, се додека пливате вие вежбате.

#ФИТ

(ВИДЕО) 10-минутно вежбање со танц

Вежбањето треба да биде рутина во која ќе уживате, никогаш не треба да ви биде здодевно.

Во новото видео, Памела Рајф ќе ви покаже како да танцувате и да трошите калории. Потребни се само 10 минути дневно за овој вид тренинг.

Continue Reading

#ФИТ

(ВИДЕО) 10-минутно вежбање за добро утро

Утринско раздвижување кое ќе ви даде енергија за целиот ден

Без опрема, без да ви треба многу простор, а пробајте и да не правите пауза.

Continue Reading

#ФИТ

Вежби што треба да ги избегнувате

Некои вежби едноставно се претешки и немате никаква корист од нив.

Во видеото на YouTube каналот Gravity Transformation – Fat Loss Experts ќе ви покажат кои 10 вежби треба да ги избегнувате бидејќи нема да забележите резултати.

Continue Reading
Advertisement

Инста

Facebook

Facebook

Трендинг

Copyright © Mediaset.mk / 2020

error: