Медиасет.мк

Медиасет

Почина ,,принцезата” Слаѓана Милошевиќ

Денеска по кусо боледување почина авангардната пејачка Александра Слаѓана Милошевиќ.

Беше посебна и по стилот на пеење и по облекувањето, секогаш препознатлива, секогаш своја.

Милошевиќ е родена во Белград и важеше за икона на новиот бран од 80-те години на југословенска музичката сцена.

Остана запаметенс по хитот „Принцеза“ кој го испеа заедно со Дадо Топиќ на југословенскиот избор за песна на Евровизија во 1984 година, кој се одржа во Скопје. Нивната песна не победи во гласањето за кое со години се говореше дека е наместено, но остана голем хит.

Трендинг

На почеток
error: