Синот на Весна Бејби се сели во САД

Синот на Весна Петрушевска, Кирил Тренкоски за две недели заминува во САД кај својот татко Јанко Тренкоски. Кирил оди во Хјустон каде ќе ја изучи четврта година од гимназијата, а потоа таму ќе ги продолжи и студиите.

„Броиме ситно со Кирил кој ќе оди во Хјустон за да заврши гимназија и факултет. Тој е едно од децата кои сакаат да го освојат светот. Безброј пати го прашував дали е сигурен и секогаш без двоумење одговара потврдно. Немам подобра опција да му понудам во овие луди времиња. Не прашувајте, срце ми се кине. Убав на мајка. Го гушкам, плачам ко некоја задушна баба секој ден, а он ми вика: „Мамо, мислев умрел некој, ме исплаши“, објави Весна Бејби.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *