Медиасет.мк

Медиасет

Транзит на Јупитер – богатство: Овие четири хороскопски знаци чекаат пари и наследство

Јупитер е една од највеличествените планети во ведската астрологија. Тоа е планетата на мудроста, знаењето, проширувањето, растот, духовноста и високото учење.

Неговото влијание врз поединецот вклучува позитивност, дарежливост и можности. Оваа планета означува и богатство, изобилство, просперитет и среќа.

Јупитер, како и секоја друга планета, со текот на времето се движи од еден Зодијак во друг. Така останува околу 12-13 месеци во еден зодијак и потоа преминува во други знаци.

Во мај, по 12 години, еден од најважните транзити; Ќе се случи транзит на Јупитер. И, според ведската астрологија, овој поволен транзит ќе ја подобри среќата на четирите зодијаци и тие ќе уживаат во својот живот во потполност.

Овие 4 хороскопски знаци ќе бидат исклучително благословени од транзитот на Јупитер

Овен

Според ведската астрологија, овој транзит ќе му донесе финансиски просперитет на Овенот. Шансите за заработка ќе ви се зголемат, па дури и може да доживеете голема финансиска добивка. Банкарското салдо ќе ви се умножи и дури ќе можете да заштедите пари. Одредени припадници на овој знак чекаат материјална удобност и луксуз, а големи се шансите да можете да го исплатите стариот долг и заеми. Кредитниот притисок ќе се намали. Да заклучиме, транзитниот Јупитер ќе го благослови Овенот со финансиско изобилство.

Лав

Лавовите ќе бидат исклучително благословени од овој транзит. Можеби ќе бидете почестени со некои скриени пари, а покрај тоа, може да добиете имот на предците или некој друг вид на наследство. Ќе има ненадејни и неочекувани добивки, а сите желби ќе ви се исполнат. Постојат шанси дека можете да купите недвижен имот или земјиште во овој период. Без оглед на имотот или земјиштето што ќе го купите во овој период ќе ви користи на долг рок. Ќе се потрудите да ги намалите трошоците, но сепак ви се советува да се држите подалеку од земање нов заем.

Скорпија

Третиот Зодијак кој има корист од транзитот на Јупитер е Скорпија. Вашата финансиска состојба ќе забележи подобрување и сите професионални стратегии ќе бидат успешни. Вашиот месечен приход може да се зголеми, па дури има и индикации за новооткриени извори на приход. Ќе можете да постигнете секакви удобности и луксуз бидејќи вашите финансии ќе бидат силни. Вработените можат да добијат покачување или да добијат подобро платена работа.

Водолија

Ако припаѓате на знакот Водолија, тогаш мора да знаете дека транзитот на Јупитер може да ви помогне да го добиете имотот на предците во овој период. Постојат дури и шанси за неочекувани финансиски придобивки кои ќе ви ја зголемат среќата и задоволството. Вашата почит и чест ќе се зголемат и во верските активности. Финансиската состојба ќе ви се подобри. Исто така, во овој период можете да потрошите пари за да ги исполните желбите на вашето семејство. Покрај тоа, можете да одите на патување во земјата или во странство. Во овој период ќе успеете да се ослободите и од секакви долгови или заеми.

Трендинг

На почеток
error: