Connect with us

Hi, what are you looking for?

ФОКУС

Емотивна објава: Почина мајка ми, ја заразија доктори и сестри кои во пандемија правеа мекици и направија кластер на Нефрологија

Емотивна објава: Почина мајка ми, ја заразија доктори и сестри кои во пандемија правеа мекици и направија кластер на Нефрологија

Денеска ја погребавме мајка ми, почина од Ковид. Цела година ја пазевме бидејки е во најризицната група (20 години оди на дијализа бидејки нема бубрези, пред 4 години преживеа рак, а пред 2 години имасе тешка операција на срце), внуците цела година си ги гледшсе на вибер. Знаевме дека допир со вирусов за неа е смртна пресуда. На крај ја заразија таму каде што одесе секој втор ден за да преживее, на дијализа. И немашсе да пишувам статус да не ја заразеа сестри и доктори кои во време на пандемија решија да прават мекици во Баба Цана и да направат кластер на Нефрологија.

Прочитај повеќе Емотивна објава: Почина мајка ми, ја заразија доктори и сестри кои во пандемија правеа мекици и направија кластер на Нефрологија at Скопје1.мк.

Advertisement. Scroll to continue reading.
error: