(ФОТО) Битолчани со отпушоци гласаат на јавна анкета наместо да ги фрлаат на земја

Битолчани ја покажаа својата креативност и еко свест. На социјалните мрежи се шират фотографии од одлична иницијатива на битолчани – „не фрлајте отпушоци, гласајте“!

На неколку локации во градот поставени се табли кои служат како место за отпушоци, а воедно и јавна анкета за тоа што сакаат граѓаните.

Тие можат да гласаат за:

  • Зимско-летен туристички центар Пелистер
  • Чист воздух во Битола
  • Велосипедски патеки
  • Реконструирани улици
  • Модерен спортски комплекс

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *