Медиасет.мк

Медиасет

Илјадници корисници „вријат“ откако престанаа да работат „Инстаграм“ и „Фејсбук“

Корисниците на Фејсбук известија дека страницата на социјалните мрежи моментално е во прекин и не работи. Повеќе од 17.000 корисници на апликацијата отидоа на страницата за прекини „Downdetector“ за да споделат дека имаат проблеми со Facebook во сопственост на Meta.

На страницата, покажува дека 64% од корисниците се соочуваат со проблеми со веб-страницата, додека 22% се борат со апликацијата и 14% пријавиле проблеми со услугата за евиденција.

Прекинот на Фејсбук, наводно, започна во 15 часот и продолжува за многу корисници во моментот на пишувањето, според DownDetector.

Корисниците на Инстаграм, исто така, известија дека платформата за споделување фотографии на социјалните мрежи исто така е во прекин со повеќе од 9.000 извештаи за прекини. Корисниците на Инстаграм пријавиле проблеми со апликацијата со повеќе од 88% од корисниците кои користат „Downdetector“.

Фејсбук и Инстаграм не работат?

Корисниците на услугите се обратија до X, формално познат како Твитер, за да ја споделат својата загриженост поради прекинот.

Како што напиша еден корисник: „Никој друг #Facebook се одјави? Не може повторно да се најавите, постојано вели дека сесијата е истечена или неочекувана грешка“.

Друг додаде: „Се одјавив од Фејсбук и Инстаграм не се вчитуваат. Првата мисла беше дали моите сметки се хакирани?! За среќа, тоа е само #facebookdown и #instagramdown.

Уште еден корисник на Фејсбук напиша: „Здраво Facebook Некој друг #Facebook се одјави? Не можам повторно да се најавите, постојано вели дека сесијата е истечена или неочекувана грешка? #facebookdown #meta.

Што е DownDector?

DownDector е онлајн веб-локација која им овозможува на корисниците на популарните услуги, вклучувајќи ги Twitter, Instagram, Facebook, Virgin Media и повеќе да пријават доколку имаат проблеми со услугите.

Веб-страницата пријавува инцидент само кога бројот на извештаи за проблеми е значително поголем од типичниот волумен за тој период од денот.

Дали имате проблеми со Твитер? Дозволете ни да знаеме во коментарите.

Трендинг

На почеток
error: