Медиасет.мк

#ФОКУС

„Имате пари за пеење детски песнички за УЧК, а културното наследство пропаѓа“, Апасиев удри по министерката за култура

Културното наследство во Велес пропаѓа, посочи пратеникот Димитар Апасиев, кој не е задоволен од одговорот на Министерството за култура зошто не преземаат ништо иако има извршено решение за итна заштита. Тој рече дека министерката Бисерa Костадиновска-Стојчевска допир со култура има колку тој со нуклеарна физика. „Велес е познат по својата стара градежна архитектура. Вие сте […]

Трендинг

На почеток
error: