Медиасет.мк

#ФОКУС

„Секој обид да се допре до Крим, ќе биде трета светска војна“, вели Медведев

Секој обид да се допре до Крим ќе се смета за објава на војна на Русија, изјави заменик-претседателот на Советот за безбедност Дмитриј Медведев. Како што наведе, ако тоа го направи земја која е дел од НАТО, тоа ќе значи конфликт со целата Северноатлантска алијанса, тоа всушност ќе биде трета светска војна. „Тоа би било […]

Трендинг

На почеток
error: