Медиасет.мк

Медиасет

Таравари: Македонија произведувач на безбедност – ЕУ, САД и НАТО се наши незаменливи сојузници

Кандидатот за претседател од редовите на коалицијата ВЛЕН потенцира дека ЕУ, САД и НАТО се наши незаменливи сојузници. Тој додава дека „како доверлив партнер, ние тесно соработуваме со нив и сме подготвени да ја одиграме нашата улога во одржувањето на мирот и безбедноста во светот заедно со нив“.

„ЕУ, САД и НАТО се нашите незаменливи сојузници. Како доверлив партнер, ние тесно соработуваме со нив и сме подготвени да ја одиграме нашата улога во одржувањето на мирот и безбедноста во светот заедно со нив. Нашата безбедност е заедничка. Северна Македонија не консумира безбедност, ние произведуваме безбедност“, се нагласува во програмата на Арбен Таравари.

Трендинг

На почеток
error: