Медиасет.мк

Медиасет

Телефон кој бил погрешно огласен, клиентите можат да го вратат

OnePlus во своите промотивни материјали изјави дека 256GB OnePlus 12R користи складирање UFS 4.0, што не беше точно. Тие им нудат на клиентите целосна наплата до 16 март.

Погрешно е рекламиран OnePlus 12R во верзијата со 16GB RAM и 256GB внатрешна меморија. Имено, тој модел користи UFS 3.1 меморија, а не UFS 4.0 како што беше првично наведено во промотивните материјали. Поради оваа причина, кинескиот производител им нуди на клиентите целосна наплата доколку одлучат да го вратат телефонот.

Ова официјално го објави и претседателот на OnePlus, Киндер Лиу.

„Доколку сте купиле OnePlus 12R 256GB и сакате да разговарате за ситуацијата со типот на флеш меморија на вашиот телефон, ве молиме контактирајте со службата за корисници. Тие ќе ве водат низ следните чекори, вклучувајќи рефундирање до 16 март 2024 година“, рече Лиу.

Тој исто така рече дека OnePlus сè уште е уверен дека 12R ги исполнува високите очекувања на клиентите и дека на сите дефинитивно ќе им се допадне кога ќе го пробаат. Покрај тоа, тој се надева дека брзата реакција на компанијата во врска со овој случај ќе ја врати довербата кај некои клиенти.

Трендинг

На почеток
error: