Медиасет.мк

#ОХРИД

(ВИДЕО) Георгиески: Сите нелегални градби ќе бидат отстранети


Oваа Локална власт со поддршката на Владата на Република Северна Македонија и во соработка со сите надлежни институции е цврсто одлучена да стави крај на долгогодишниот хаос, злоупотреби и узурпации на најатрактивната зона од заштитениот појас, истакна градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески и додаде:

Сите нелегални градби кои претставуваат опасност за регионот и се во спротивност на режимите на заштита ќе бидат отстранети, согласно новите препораки на УНЕСКО, Планот за управување, законските процедури и нема да има никаква селективност во постапките.

Трендинг

На почеток
error: