Connect with us

Hi, what are you looking for?

#ДОСИЕ

ФОТО: Грицко од Скопје правеше хуманитарни забави, а сега бара помош и е со влошено здравје

„Дечки потребна е помош тука! Небојша Додевски Грицко е лик кој и покрај тоа што има сериозни здравствени проблеми зрачи со невидена позитива и добрина. Организирал многу хуманитарни акции Food Not Bombs. Но и најсилните понекогаш попуштаат… Грицко четири години е на дијализа три до четири пати неделно. Иако повеќе пати се обратил за помош од државата, постојано е одбиван… Затоа во моментов ова е единствениот начин на кој можеме да му помогнеме! Денеска на Грицко му се влоши здравствената состојба и се наоѓа во болница. За сега ја имаме само неговата сметка (во коментари). Доколку не можете финансиски да му помогнете, ве молам барем споделете ја неговата мака. Секоја идеја за подолготрајно решение, освен оваа моментална акција е добредојдена!“, пишува Маја Иванова.

Дечки потребна е помош тука!
Небојша Додевски Грицко е лик кој и покрај тоа што има сериозни здравствени проблеми зрачи…

Posted by Маја Ивановска on Monday, March 29, 2021

error: