Connect with us

Hi, what are you looking for?

ФОКУС

Националната агенција ги прекина проектите на фризерницата на Златковски

Националната агенција ги прекина проектите на фризерницата на Златковски

Суспендирани се два проекти, а во мирување се ставени три постапки за потпишување на нови договори за грант помеѓу фризерница „В.Е.З Трејд“ и Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Одлуката е донесена од новиот директор Марко Ѓоргиески, откако Националната агенција била известена дека против сопственикот на грантираната „В.Е.З Трејд“, Зоран Златковски, е поведена кривичната постапка по поднесена кривична пријава од Управа за финансиска полиција, објави А1ОН.

Вкупната вредност на суспендираните проекти и не потпишаните договори за грант е 211.600 евра.

Прочитај повеќе Националната агенција ги прекина проектите на фризерницата на Златковски at Скопје1.мк.

Advertisement. Scroll to continue reading.
error: